miércoles, 7 de septiembre de 2022

EL PAÍS DE JESÚS

No podem comprendre bé la vida d'una persona si no coneixem on va viure els costums del seu entorn. Si volem conèixer la vida de Jesús hem de conèixer com era geogràficament Palestina. EL PAÍS DE JESÚS Durant la seva vida pública va recorre continuament els camins de Palestina,predicant en diverse regions, ciutats i pobles. Els desplazaments no eren llargs perque Palestina és un país petit però com els medis de transport eren escasos i lents ...els traslats es feien pesats.
Es trasladaven en carro, cavall o caminant (més freqüent) NOM La terra on va néixer i va viure Jesús ha rebut diversos noms al llarg de la història.En l'època dels descendents d'Abraham es va anomenar Canaan.Després , Judea i els seus habitants eren els jueus.Més tard, els romans li van posar de nom Palestina. Actualment s'anomena Israel
Fes aquestes activitats: activitat 1 activitat2 activitat3 activitat4 activitat 5 LA GEOGRAFIA La mar Mediterrània banya les costes de Palestina. El riu Jordà travessa el país de Nord a Sud i forma una vall amb molta vegetació i terres fèrtils. Destaquen la mar de Galilea o llac de Genesaret,on abunda la pesca,i la mar Morta, que conté una gran quantitat de sal que impedeix que visqui qualsevol mena de planta o animal. El seu clima és mediterrani,els estius són secs i molt calorosos iels hiverns són suaus,tot i que a les zones de muntaya pot nevar-hi.Té zones de desert molt àrides. En el paisatge predominen,a més de les palmeres,mangranes,figueres,oliveres i ametllers,conreu de cereals i vinyes. Els habitants es dedicaven majoritàriament a l'agricultura,la ramaderia(ovelles,cabres,vaques i aus de corral) el comerç marítim,la pesca i els oficis artesans (fusters,ferrers,terrissaires,etc..)
activitat activitat activitat activitat activitat JERUSALEM MAR MORTA

No hay comentarios:

Publicar un comentario