Religió Escola Raiers
jueves, 10 de abril de 2025
jueves, 20 de marzo de 2025
LA PASQUA JUEVA
Tal com el Senyor va dir a Moisès i Aaron,cada primavera,el dia catorze del mes de nissan,els jueus celebren la festa de la Pasqua.
Cada família buscava un cabrit mascle,d'un any d'edat, que no tingés defectes.
L'animal se sacrificava al vespre i en recollien la sang en un atuell.
Amb la sang del cabrits i una branqueta d'hisop es marcava la llinda de la porta de casa.
Després de fer això,ningú podia sortir a l'exterior fins l'endemà.
Amb aquest acte,es recordava el mandat que Déu va donar a Moisès, per impedir que l'àngel exterminador entrés a les cases jueves quan vingés a castigar els egipcis.
en el sopar pasqual es menjava cabrit rostit,condimentat amb herbes aromàtiques.
Aquest plat anava acompanyat de pa àzim i vi.
Com que no podia sobrar carn,si la família era molt petita s'acostumava a invitar a sopar els veïns.
Si tot i així ,enquedaven restes,es tiraven al foc.
Per sopar,els jueus se cenyien la cintura i duien calçat,d'aquesta manera estaven preparats per poder marxar ràpidament.
El cap de família de vegades menjava dret i amb la gaita a la mà.
En el decurs del sopar era costum cantar salms,i els pares explicaven als fills la història de l'alliberament del poble d'Israel,del pas de l'esclavitud a Egipte cap a la llibertat a la terra promesa.
De la celebració de la Pasqua quedaven exclosos els esclaus,els criats i el jornalers.Els estrangers tampoc podien participar en el sopar pasqual.
Durant set dies,des de la tarda del dia de la Pasqua fins a la tarda del 21 del mes de nissan,els jueus només podien menjar amb pa àzim i no havien de fer servir llevat per preparar els aliments.
Aquella setmana rebia el nom de festa dels pans sense llevat.
En aquell temps,els jueus no podien treballar.
Lúnica activitat permesa era preparar el menjar.
Els dies primer i últim d'aquella setmana,tenia lloc una celebració litùrgica.
CURIOSITATS
LA PASQUA A JERUSALEM
La Pasqua jueva se celabrava d'una manera especial a Jerusalem,on anaven els jueus més pietosos per visitar el temple de Salomó i celebrar el sopar pasqual.
EL PA ÀZIM
S'elaborava sense llevat,amb una barreja de farina de cereals sense refinar i aigua.Abans de enfornar-la,es donava forma a aquesta massa.Si no es tenia forn,es cuinava sobre pedres o cendres calentes.
miércoles, 19 de febrero de 2025
jueves, 13 de febrero de 2025
jueves, 5 de septiembre de 2024
jueves, 11 de enero de 2024
Suscribirse a:
Entradas (Atom)